Op IPM hebben Duitsland en Nederland zelfde passie

Onder het mom van 'Twee landen, een passie' is dinsdag in Essen de Internationale Pflanzenmesse (IPM) met Nederland als partnerland begonnen.

Op+IPM+hebben+Duitsland+en+Nederland+zelfde+passie
© Joost van Winsen

Tijdens de internationale sierteeltbeurs presenteren zich in totaal 1.600 standhouders uit vijftig landen. Hiervan komen er zo'n vierhonderd uit Nederland dat de grootste buitenlandse inzender is op de Duitse beurs. 'Daarmee onderstrepen Nederland en Duitsland de goede relatie die al decennia lang bestaat op het gebied van sierteelt', stellen de organisatoren van de beurs.

Presentatieplatform

De IPM toont vernieuwingen in de sierteeltsector, waaronder planten, techniek en floristiek. Volgens Holland Horti International, dat gezamenlijk met de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten, Anthos, Bloemenbureau Holland, het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse ambassade in Berlijn de collectieve Nederlandse inzending verzorgt, is de beurs al jarenlang een belangrijke presentatieplatform voor de groene sector in Nederland.

De Nederlandse bijdrage bestaat, naast het grote aantal Nederlandse standhouders die hun expertise presenteren, verder uit een collectieve Holland-stand, een innovatietoer, een stand party en een beursboekje. Ook tijdens de openingsceremonie en het internationale tuinbouwforum is en wordt aandacht geschonken aan de Nederlandse sierteeltsector.

Openingswoord

Monique van Daalen, de Nederlandse ambassadeur in Duitsland, opende dit jaar de beurs officieel. Zij benadrukte de band tussen de twee landen op sierteeltgebied. Duitsland is voor Nederland de belangrijkste sierteeltexportmarkt. Op jaarbasis neemt de Bondsrepubliek voor 1,5 miljard euro aan bloemen, planten, bollen en boomkwekerijproducten af. De IPM duurt tot 27 januari.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer