PvdA+vraagt+om+geitenstop+in+Groningen
Nieuws
© Ruud Ploeg

PvdA vraagt om geitenstop in Groningen

PvdA Groningen pleit voor een geitenstop in de provincie. Dat blijkt uit vragen die de partij aan Gedeputeerde Staten stelt.

Aanleiding hiervoor is een artikel in de Volkskrant dat provincies geitenhouderijen aan banden leggen uit zorg over gezondheidsrisico's. Wanneer meer provincies maatregelen nemen om het aantal geiten te beperken, kan dit tot gevolg hebben dat geitenhouderijen zich in andere provincies vestigen, geeft PvdA-Statenlid Dominique de Haas aan. Volgens haar is daarom provinciaal beleid nodig.

• Lees ook: Toch geitenstop in Flevoland

De Haas vraagt het provinciebestuur of het van mening is dat 'vervolgonderzoeken naar nadelige gezondheidseffecten van de geitenhouderijen geen reden mogen zijn om tot die tijd af te zien van verdere beperkende maatregelen, omdat het belang van de volksgezondheid boven het belang van uitbreiding van de geitenhouderij gaat'.

In provincie Groningen geldt sinds 1 januari een verbod op uitbreiding van varkens-, pluimvee en vleeskalverhouderijen. Voor de geitenhouderij geldt dit verbod niet. Inmiddels is in acht provincies een geitenstop. Flevoland kwam vorige week met een verbod op uitbreiding van geitenhouderijen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer