PvdA vraagt om geitenstop in Groningen

PvdA Groningen pleit voor een geitenstop in de provincie. Dat blijkt uit vragen die de partij aan Gedeputeerde Staten stelt.

PvdA+vraagt+om+geitenstop+in+Groningen
© Ruud Ploeg

Aanleiding hiervoor is een artikel in de Volkskrant dat provincies geitenhouderijen aan banden leggen uit zorg over gezondheidsrisico's. Wanneer meer provincies maatregelen nemen om het aantal geiten te beperken, kan dit tot gevolg hebben dat geitenhouderijen zich in andere provincies vestigen, geeft PvdA-Statenlid Dominique de Haas aan. Volgens haar is daarom provinciaal beleid nodig.

• Lees ook: Toch geitenstop in Flevoland

De Haas vraagt het provinciebestuur of het van mening is dat 'vervolgonderzoeken naar nadelige gezondheidseffecten van de geitenhouderijen geen reden mogen zijn om tot die tijd af te zien van verdere beperkende maatregelen, omdat het belang van de volksgezondheid boven het belang van uitbreiding van de geitenhouderij gaat'.

In provincie Groningen geldt sinds 1 januari een verbod op uitbreiding van varkens-, pluimvee en vleeskalverhouderijen. Voor de geitenhouderij geldt dit verbod niet. Inmiddels is in acht provincies een geitenstop. Flevoland kwam vorige week met een verbod op uitbreiding van geitenhouderijen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer