Wageningen UR zoekt zeshonderd medewerkers

Wageningen University & Research moet in 2019 op zoek naar zeshonderd nieuwe medewerkers. Dat zegt rector magnificus Arthur Mol tegen het universiteitsmagazine Resource.

Wageningen+UR+zoekt+zeshonderd+medewerkers
© Wageningen UR

De zoektocht naar die personeelsleden wordt de grootste uitdaging in het nieuwe jaar, stelt Mol. Na jaren van bezuinigingen bij Wageningen Research en beperkte groei bij de universiteit krijgt de landbouwuniversiteit de komende jaren meer geld van de ministeries van LNV en Onderwijs.

De nieuwe medewerkers moeten 250 nieuwe functies invullen en 350 medewerkers vervangen die vertrekken of met pensioen gaan. Nieuwe mensen zijn nodig voor bijvoorbeeld de studentengroei op de universiteit op te vangen en de nieuwe programma's van Wageningen Research in te vullen. In een normaal jaar neemt Wageningen tussen de 300 en 350 mensen aan.

Globale vraagstukken

Naast een groei in personeel, zal de Wageningse campus dit jaar ook verder groeien. Er komt een derde onderwijsgebouw, een nieuw Dialogue Centre en het bedrijvengebouw Plus Ultra 2. Met haar nieuwe strategische 'Finding answers together' plan wil Wageningen bijdragen aan grote globale vraagstukken als de wereldvoedselvoorziening en de klimaatverandering. Om antwoorden te vinden, wil WUR meer dan vroeger samenwerken met andere kennisinstellingen en ngo's.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer