Wageningen voor veertiende keer 'beste universiteit'

Wageningen University & Research is voor de veertiende maal op rij gekozen tot ‘beste universiteit’ in Nederland.

Wageningen+voor+veertiende+keer+%27beste+universiteit%27
© Wageningen UR

Van de negentien Wageningse bachelor opleidingen krijgen er dertien het predicaat ‘Topopleiding’. De universiteit als geheel scoort 74 punten, met afstand de hoogste landelijke score. ‘Wageningen wint weer’ kopt de Keuzegids Universiteiten 2019 die vandaag is verschenen.

De jaarlijkse Keuzegids Universiteiten 2019 is een hulpmiddel voor studiekiezers om vooraf een goede keuze van de studierichting te maken. De dertien opleidingen met het predicaat Topopleiding scoren ieder meer dan 75 punten.

Opleidingen

Landelijk werden honderden opleidingen beoordeeld, waarvan er 69 als Topopleiding zijn erkend. Alle Wageningse opleidingen scoren tenminste 70 punten. De laagst scorende Wageningse opleidingen doen het toch goed tegenover soortgelijke opleidingen elders, zodat ze in de Keuzegids toch als ‘aanrader’ te boek staan.

De opleiding Plantenwetenschappen verwerft zelfs de landelijke topscore van 98 punten. Met 94 punten bezet Bos- en Natuurbeheer de tweede plaats. Ook Moleculaire Plantenwetenschappen scoort exceptioneel hoog.

Geen 'nummer'

WUR noteerde 1.738 eerstejaars studenten, weer meer dan een jaar eerder. Ondanks de jaarlijkse groei van het aantal studenten blijft Wageningen ‘zeer hoog aangeschreven bij studenten’, zegt de Keuzegids. 'De Wageningse universiteit is nog altijd de onbetwiste winnaar.' De studenten voelen zich geen ‘nummer’, schrijven de samenstellers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer