Koningin Máxima bezoekt WUR-kassen Bleiswijk

Koningin Máxima en president Halimah Yacob van Singapore bezochten donderdag de kassen van de Bleiswijkse vestiging van Wageningen University & Research (WUR).

Koningin+M%C3%A1xima+bezoekt+WUR%2Dkassen+Bleiswijk
© Photostudio Gerard-Jan Vlekke

De rondleiding maakte deel uit van het staatsbezoek dat de president van Singapore aan Nederland brengt. De koningin en de president bekeken op het Horticultural Centre tulpen, tomaten en vanille. Daarbij werd een toelichting gegeven op de innovaties in de tuinbouw, urban farming en de invloed van licht op groei en het vanille project.

Koningin en president werden rondgeleid door onder meer voorzitter Louise Fresco van de Raad van Bestuur van WUR. Thema's als duurzame (stads)landbouw, gezond voedsel en voedselveiligheid passeerden de revue.Tijdens het bezoek werd een bestaande overeenkomst tussen de Nanyang Technological University in Singapore en de WUR verlengd. De uitwisseling van studenten is een onderdeel van deze overeenkomst.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer