CZAV+meldt+omzetgroei+van+11+procent
Nieuws
© CZAV

CZAV meldt omzetgroei van 11 procent

Door overnames en autonome groei steeg de omzet van landbouwcoöperatie CZAV in Wemeldinge over het boekjaar 2017-2018 met 11 procent naar 429 miljoen euro.

Volgens CZAV was er in alle productgroepen van de coöperatie een substantiële groei in omzet en marktaandeel. Ondanks het moeizame groeiseizoen, vanwege de droogte, voor CZAV en haar leden zijn de resultaten op de kernactiviteiten vergelijkbaar met vorig boekjaar.

De winst voor CZAV komt uit op ruim 2,5 miljoen euro. Dat is boven de begroting, maar minder dan vorig jaar. Aan de leden kan een nakorting worden uitgekeerd van in totaal 1,3 miljoen euro.

Investeren in uitbreiding

CZAV heeft afgelopen boekjaar veel geïnvesteerd in de uitbreiding van kern- en nevenactiviteiten. Zo werd de bezorgservice uitgebreid en zijn er voorbereidingen getroffen voor uitbreiding en modernisering van de vestiging in Dinteloord. Verder wordt komend jaar in Axel een graanopslag bijgebouwd.

Bij CZAV en de aangesloten kennisorganisaties CropSolutions in Nederland en Demeterra in Vlaanderen werken inmiddels 150 teeltadviseurs en teeltspecialisten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 8°
  50 %
 • Zaterdag
  11° / 10°
  70 %
Meer weer