Oogst wintertarwe in zuiden goed op gang

De oogst van wintertarwe komt nu echt op gang, meldt CZAV. In het gebied Tholen/Philipsland is ongeveer een derde van het areaal geoogst.

Oogst+wintertarwe+in+zuiden+goed+op+gang
© Nieuwe Oogst

De rijpe percelen laten lage vochtgehaltes zien en relatief hoge hectolitergewichten. 'We zien zelfs hectolitergewichten van ruim in de 80 kilo', meldt de coöperatie. Het eiwitgehalte in het graan is positief, gemiddeld rond de 12 procent. Kortom, de eerste kwaliteitskenmerken zijn goed te noemen. Van de opbrengsten kan CZAV nog moeilijk een beeld krijgen, omdat de meeste telers net zijn gestart met de oogst.

Uit het overzicht van CZAV blijkt dat midden deze week in sommige gebieden nog meer weinig wintertarwe is geoogst, zoals in Zuid-Holland en het rivierengebied. In Zuid-Beveland, Walcheren en Noord Beveland is 5 tot 10 procent van het land. In de overige gebieden is 15 tot 30 procent van de wintertarwe binnen. Verschillende weersites blijven droog weer voorspellen, wat in zal houden dat de dorsactiviteiten de komende dagen verder zullen toenemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer