Vakgroep wil vlees beter aan de man brengen

'Wij hebben een mooi product in handen, maar weten dat letterlijk en figuurlijk nog niet goed te verkopen aan het publiek. Daar ligt een grote taak en uitdaging voor ons', stelt Niels Mureau van vakgroep Vleesveehouderij van LTO Nederland.

Vakgroep Vleesveehouderij van LTO Nederland hield zaterdag 5 januari in het Twentse Fleringen de eerste bijeenkomst voor leden in het nieuwe jaar. Voorzitter Wouter Hartendorf benadrukte daar het belang van de vier winterbijeenkomsten die zijn gepland.

'Vorig jaar kwamen er tweehonderd leden bij drie bijeenkomsten en we hopen natuurlijk dat wij dit jaar nog meer leden en aspirant-leden weten te bereiken. Ze krijgen een rondleiding op een bedrijf waar we te gast zijn en tijdens de lunch informeren we iedereen over de activiteiten van de vakgroep.'

Beeld van de sector

Eén van de belangrijkste agendapunten tijdens de bijeenkomsten is het presenteren van de visie van de vakgroep. De nadrukt ligt volgens vakgroeplid Niels Mureau op de presentatie van de sector naar de consument toe. Die moet een beter en positief beeld krijgen van de sector en daardoor bewust kiezen voor een stuk vlees uit Nederland. In de komende weken organiseert vakgroep Vleeshouderij bijeenkomsten in Noord Holland, Zeeland en Limburg.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer