Vleesstierenhouder+wil+groeien+naar+duizend+klanten+per+week
Interview
© Foto Van den Oetelaar

Vleesstierenhouder wil groeien naar duizend klanten per week

Vleesstierenhouder Corné van Roessel pimpte in de bouwvak zijn boerderijwinkel De Walhoeve in Goirle. De winkel ging dinsdag weer open. Personeel heeft meer ruimte en de routing is aangepast.

Waarom was het noodzakelijk om de boerderijwinkel te verbouwen?

'Acht jaar geleden hebben we de winkel voor het laatst aangepast. De verwachting was toen dat we maximaal vijfhonderd klanten per week zouden krijgen. Nu varieert dat aantal tussen de zevenhonderd en achthonderd per week. Naast een slimmere route voor de klanten, moest ook de ruimte voor het personeel veranderd worden. De acht fulltime werknemers wachtten te veel op elkaar. Dat was niet fijn werken.'

Hoeveel heeft u in de verbouw geïnvesteerd?

'Rond de 50.000 euro. Ik heb kosten kunnen besparen doordat ik zelf een vaste club klusjesmensen heb. Samen met mijn kinderen heb ik het sloopwerk gedaan. De vier meter lange toonbank is tweedehands. Waar een nieuw exemplaar zo'n 20.000 euro kost, kostte dit occasionmodel de helft minder.'

Op wat voor klanten richt u zich?

'We richten ons vooral op de vaste klanten die wekelijks hun boodschappen bij ons halen. De vaste klant zorgt voor meer continuïteit.'

Wat heeft u veranderd aan de routing?

'Klanten komt nu langs alle producten. Ze beginnen met vers fruit en verse groenten, gaan langs de zuivel, salades, vlees en kaas, naar de potjes met jam, mosterd en zakken chips. Bij de kassa liggen verleidingsproducten als zakken nootjes. Juist deze producten zijn erg belangrijk; wanneer ze die kopen, zorgt dat voor extra omzetgroei.'

Bent u nog wel een boerderijwinkel of meer een supermarkt?

'We blijven een boerderijwinkel, we hebben niets aan het assortiment veranderd. We verkopen 600 kilo rundvlees per week. En daarnaast ook nog varkensvlees en kip. We werken met twintig boeren samen van wie we producten verkopen.'

Wat wilt u met de gepimpte boerderijwinkel bereiken?

'We willen groeien naar duizend klanten per week. We gaan ervan uit dat we dat met hetzelfde personeel kunnen doen, dat kan nu efficiënter werken. Bovendien mikken we erop dat iedere klant zo'n 10 procent extra besteedt, door de andere routing.

'Uiteindelijk willen we minder afhankelijk zijn van de levering aan restaurants die zorgen voor zo'n 40 procent van onze omzet. Dat is zo nu en dan een strijd; de marge is klein en ze verwachten dat wij constant klaarstaan om producten naar hen toe te brengen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer