Vrijstellingsregeling+fosfaatrechten+vleesvee+is+rond
Nieuws
© Jos Thelosen

Vrijstellingsregeling fosfaatrechten vleesvee is rond

De vrijstellingsregeling voor zoogkoeienhouders, met betrekking tot het fosfaatrechtenstelsel, is definitief. Vleesveehouders die fosfaatrechten hebben en van de vrijstelling gebruik willen maken, moeten dit voor 6 november melden.

Afgelopen vrijdag, 19 oktober, liep de verplichte notificatieperiode van de vrijstellingsregeling zoogkoeienhouderij af. Tijdens deze periode lag de vrijstellingsregeling in Brussel ter inzage voor andere lidstaten.

In deze periode heeft geen enkel land bezwaren ingediend tegen deze regeling. Vandaag, dinsdag, wordt de vrijstellingsregeling gepubliceerd en morgen, woensdag, treedt deze in werking. RVO.nl plaatst dan een aanmeldingsformulier op de website.

• Lees ook: Vleesveehouders krijgen duidelijkheid in oktober

Ondernemers die geen fosfaatrechten hebben, en daarom geen afstand hoeven doen van deze rechten, hebben tot 1 december 2018 de tijd om deelname voor het kalenderjaar 2018 kenbaar te maken. Ondernemers die wel over fosfaatrechten beschikken, moeten afstand doen van hun rechten. Hiervoor geldt een registratietermijn van 8 weken, wat betekent dat deze ondernemers voor 6 november een melding moeten doen.

Meldingen die na deze datum worden ingediend, worden nog wel door RVO in behandeling genomen, maar er is dan geen garantie dat deze voor 31 december is verwerkt. Ondernemers kunnen er ook voor kiezen om fosfaatrechten te behouden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  24° / 14°
  70 %
 • Maandag
  20° / 15°
  60 %
Meer weer