Vrijstellingsregeling+fosfaatrechten+vleesvee+open
Nieuws
© Johan Wissink

Vrijstellingsregeling fosfaatrechten vleesvee open

Vleesveehouders die hun bedrijf willen vrijstellen van fosfaatrechten, kunnen zich tot en met 6 november melden bij RVO.

Vleesveehouders die jongvee hebben om af te mesten en niet voor het krijgen van een kalf, hebben geen fosfaatrechten nodig. Dat betekent overigens niet dat verkregen fosfaatrechten kunnen worden verkocht. RVO beoordeelt deze toekenning opnieuw en herziet deze eventueel.

• Lees ook: Vrijstellingsregeling fosfaatrechten vleesvee is rond

Zoogkoeienhouders hebben enkel fosfaatrechten nodig voor jongvee dat een kalf krijgt, dus ook voor het jongvee dat zoogkoe wordt. Deze bedrijven kunnen onder voorwaarden vrijstelling aanvragen voor deze zoogkoeien. Hiervoor moeten ze de verkregen fosfaatrechten weer inleveren.

Voor 2018 of 2019

Ondernemers kunnen aangeven of ze vanaf 2018 of 2019 vrijgesteld willen worden van fosfaatrechten. Bedrijven die vanaf 2018 meedoen met de vrijstelling, doen automatisch ook mee vanaf 2019. Bedrijven die geen fosfaatrechten hebben ontvangen, kunnen zich tot en met 1 december aanmelden om vanaf 2018 of 2019 mee te doen. Het formulier voor de vrijstelling is te vinden op mijn.rvo.nl/fosfaatrechten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer