Luiten+Kwekerij+in+Pijnacker+zit+in+drukke+yuccaperiode
Nieuws
© Johan Wissink

Luiten Kwekerij in Pijnacker zit in drukke yuccaperiode

Medewerkers van Luiten Kwekerij in Pijnacker pakken yucca’s in. De kwekerij heeft in de drukke yuccaperiode, van half december tot eind februari, op 16.000 vierkante meter de plant staan.

In de rest van het jaar staat de yucca op de helft van dit oppervlak en teelt het bedrijf mediterrane planten op de overige 8.000 vierkante meter. Luiten haalt zijn uitgangsmateriaal – het ‘hout’, zoals mede-eigenaar Frans van Dijk het noemt – uit Guatemala. Na het oppotten volgt een teelt van twintig weken.

Het bedrijf zet kleine, enkele stammen vooral af richting de retail. In deze periode van ‘de kerstboom eruit, de plant erin’ gaan grotere maten naar bijvoorbeeld bouwmarkten. Van Dijk merkt dat groene planten de laatste jaren populairder worden onder consumenten, maar dat groen hot is, wil hij niet beweren. Over de prijsvorming is hij tevreden.

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer