'FloraHolland verdient miljoenen aan plantentray'

Royal FloraHolland houdt jaarlijks miljoenen euro’s over aan het gebruik van plastic plantentrays, meldt het online nieuwsplatform Follow The Money.

%27FloraHolland+verdient+miljoenen+aan+plantentray%27
© FloraHolland

FloraHolland benut op jaarbasis ruim 180 miljoen eenmalige plantentrays, beweert Follow The Money, terwijl uit onderzoeken is gebleken dat meermalig te gebruiken trays beter zijn voor het milieu. Het laatste onderzoek hiernaar dateert van dit jaar.

Volgens Follow The Money kiest de bloemenveiling voor de eenmalige trays, omdat het bedrijf hieraan miljoenen euro's overhoudt. Uit het jaarverslag van FloraHolland blijkt dat de veiling vorig jaar ruim 52 miljoen euro aan emballage verdiende, aldus het online nieuwsplatform.

Verdienmodel

Follow The Money meldt dat de bloemenveiling zonder dit verdienmodel verlies lijdt. In een reactie zegt FloraHolland dat het aan het fust geen 52 miljoen euro verdient.

Voor telers is het gebruik van de plantentrays door het retoursysteem nagenoeg gratis. De kopers op de veiling betalen meer voor de trays, waardoor FloraHolland op elke tray een marge heeft. Dit heeft de veiling tegenover Follow The Money bevestigd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer