Vogelgriep in Drentse vogelwinkel

In Veeningen (Drenthe) is bij watervogels in een vogelwinkel vogelgriep van het type H5 vastgesteld. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een laagpathogene variant van vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de dieren in quarantaine gehouden tot er geen virusuitscheiding meer plaatsvindt.

Vogelgriep+in+Drentse+vogelwinkel
© Nieuwe Oogst

In 2011 heeft zich op deze locatie dezelfde situatie voorgedaan, ook toen werden er vogels in quarantaine geplaatst. Dit gebeurt op basis van de Europese regelgeving die een uitzondering biedt ten aanzien van het ruimen van dieren. In totaal gaat het om circa 75 watervogels.

Vervoersverbod

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft per direct maatregelen afgekondigd in een zone van 1 kilometer rond de vogelwinkel in Veeningen. Zo geldt er een vervoersverbod op vogels, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, en is er in dit gebied een ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee en vogels.

Ook zijn er extra regels voor bezoekers van vogelverblijfplaatsen. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf zijn geen pluimveebedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer