H5N6+vogelgriep+gevonden+bij+wilde+eend+Eemmeer
Nieuws
© www.dierenstuff.nl

H5N6 vogelgriep gevonden bij wilde eend Eemmeer

Op woensdag 29 augustus 2018 heeft Wageningen Bioveterinary Research vogelgriep aangetoond bij een wilde eend (mallard) die dood werd gevonden bij het Eemmeer.

Het Eemmeer is een randmeer tussen de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. Het virus is getypeerd als hoog pathogeen H5N6. Dat publiceert Wageningen Bioveterinary Research op haar website. Dit subtype werd in december 2017 voor het eerst aangetoond in Nederland bij een pluimveebedrijf, en kort daarop ook in wilde vogels.

De laatste dode wilde vogel besmet met H5N6 werd gevonden in maart 2018. Momenteel voert Wageningen Bioveterinary Research nog vervolgonderzoek uit om verder inzicht te krijgen in de herkomst en genetische samenstelling van het virus.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer