Wolvenschade+mag+volledig+worden+vergoed
Nieuws
© Pixabay

Wolvenschade mag volledig worden vergoed

Boeren die schade lijden door beschermde dieren als wolven mogen daarvoor volledig worden vergoed door de overheid. Dat was voorheen 80 procent.

De Europese Commissie besloot echter dat volledige compensatie niet langer wordt gezien als staatssteun. Ook investeringen die boeren doen om schade te voorkomen, in bijvoorbeeld afrasteringen, schrikdraad en waakhonden, mogen voor het volle pond worden gecompenseerd.

• Lees ook: Flink meer wolvenschade in Nederland

Daarnaast mogen lidstaten de medische kosten vergoeden voor bijvoorbeeld schapen die zijn gebeten. Dat geldt ook voor de kosten van zoekacties naar vermiste dieren na een aanval door een beschermd roofdier. Voor een deel van het vergoede bedrag kunnen EU-landen een beroep doen op Europese fondsen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  32° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer