Barendregt toont zonnedaken aan collega's

Met maar liefst 1.451 zonnepanelen op de bedrijfsgebouwen kunnen akkerbouwers Johan en Arie Barendregt een maximaal vermogen van 443 kilowattuur opwekken.

Barendregt+toont+zonnedaken+aan+collega%27s
© Jan Jong

'Op zonnige dagen kunnen de fietsers vanaf de dijk zien hoe hoog de meter uitslaat', blikt Johan Barendregt alvast vooruit naar het komende voorjaar. De familie Barendregt organiseerde deze week in samenwerking met de gemeente Alkmaar een klein evenement rond de ingebruikname van de nieuwe installatie. 'Speciaal om collega's kennis te verschaffen.'

De akkerbouwers vertelden over hun drijfveren en wat er zoal bij kwam kijken. Twee medewerkers van gemeente Alkmaar spraken over de subsidiemogelijkheden en technische aspecten van de installatie.

Subsidieaanvraag

De gebroeders Barendregt kregen veel hulp van de gemeente bij de aanvraag van een SDE+-subsidie. Vervolgens werden de panelen door Sunconnect geïnstalleerd op de loodsen met een totaal dakoppervlak van 5.000 vierkante meter.

Barendregt: 'We verwachten ongeveer 420.000 kilowattuur aan stroom op te wekken, ongeveer twee keer ons eigen verbruik. De rest is genoeg voor het jaarverbruik van ongeveer zeventig huishoudens.'

De Noord-Hollandse akkerbouwers verbouwen op 170 hectare poot- en tafelaardappelen, knolselderij, suikerbieten, tarwe en erwten. Vanwege verwerking, koeling en ventilatie van de bewaarproducten heeft het akkerbouwbedrijf een forse stroomvraag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer