Start Warmterotonde Zuid-Holland in zicht

De colleges van gemeente Rotterdam en provincie Zuid-Holland hebben dinsdag een principeakkoord bereikt over de voorgenomen verdere ontwikkeling van een open warmtetransportnet in Zuid-Holland.

Start+Warmterotonde+Zuid%2DHolland+in+zicht
© Koen van Wijk

Met het akkoord komt de Warmterotonde Zuid-Holland weer een stap dichterbij. Het voornemen is om een regionale warmtetransportleiding aan te leggen vanaf Rotterdam-Zuid naar Leiden. Hiermee kan een deel van de provincie en de glastuinbouw verwarmd worden met restwarmte.

Naast de leiding naar Leiden en het glastuinbouwgebied Oostland is ook een regionale warmtetransportleiding naar Den Haag en naar de glastuinbouw in het Westland in ontwikkeling.

Bundelen

De colleges van provincie Zuid-Holland en gemeente Rotterdam stellen Provinciale Staten respectievelijk de Rotterdamse gemeenteraad voor om in te stemmen met dit hoofdlijnenakkoord. Dat maakt het mogelijk voor het warmtebedrijf Rotterdam om de aanbesteding te starten en afspraken over financiering rond te krijgen.

De ambitie is om bestaande en nieuwe warmtetransportleidingen te bundelen tot een grootschalig, open warmtetransportnet in Zuid-Holland. Provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam, Warmtebedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Eneco, verenigd in de Warmtealliantie Zuid-Holland, werken aan een plan hiervoor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer