Warmteco%C3%B6peratie+Wippolderlaan+opgericht
Nieuws
© Warmtecooperatie Wippolderlaan

Warmtecoöperatie Wippolderlaan opgericht

In Wateringen is deze week Warmtecoöperatie Wippolderlaan formeel opgericht. Inmiddels hebben ondernemers met een gezamenlijk oppervlakte van 100 hectare glas zich aangesloten.

De coöperatie wil de aangesloten glastuinbouwbedrijven in het gebied nabij de Wippolderlaan voorzien van duurzame warmte tegen een concurrerende prijs. Het bestuur is enthousiast om gezamenlijk de mogelijkheden te onderzoeken om hun bedrijven aan te sluiten op een toekomstig warmtenet.

Voorzitter Ewald de Koning (Ter Laak Orchids): 'In eerste instantie gaan we de mogelijkheden van een aardwarmtebron (geothermie) in het gebied onderzoeken. Ook verkennen we andere warmtebronnen en onderzoeken we een eventuele koppeling met Warmtesysteem Westland'.

Voortvarend te werk

Om het werk voortvarend op te pakken, heeft de coöperatie drie commissies gevormd: een technische commissie, een financiële commissie en een commissie die met andere warmte-initiatieven in het Westland gaat kijken hoe een groter warmtesysteem kan worden gerealiseerd.

De warmtecoöperatie heeft contact met en volgt de ontwikkelingen bij andere warmtecoöperaties en -projecten in het Westland en daarbuiten op de voet. Energie Transitie Partners BV (ETP) en LTO Glaskracht Nederland ondersteunen het proces en de werkzaamheden.

Bestuur

Naast voorzitter Ewald de Koning wordt het bestuur gevormd door penningmeester Ted van Luijk (Kwekerij van Luijk & Zn.), secretaris Bart de Bakker (De Bakker Westland) en Jacco Besuijen (Prominent) als algemeen bestuurslid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer