Eerste kwekerij aangesloten op warmtenet HVC

Paprikakwekerij NH Paprika in Heerhugowaard is het eerste glastuinbouwbedrijf in tuinbouwgebied Alton dat aangesloten wordt op het warmtenet van energiebedrijf HVC. De officiële aansluiting vindt 10 januari plaats.

Eerste+kwekerij+aangesloten+op+warmtenet+HVC
© Bert Hartman

De aanleg van het warmtenet is de uitkomst van 'een enorme operatie waar met vakmanschap, in een intensief gebruikt gebied, kilometers warmteleidingen zijn aangelegd', stellen de initiatiefnemers. Dat is een belangrijke stap in het waarmaken van de ambitie om glastuinbouwgebied Alton in 2030 fossielvrij te laten telen.

Tijdens de eerste aansluiting wordt ook het Gebiedsakkoord 'Alton en omliggend buitengebied' getekend. De aanleg van het warmtenet is een van de projecten die onderdeel vormt van de revitalisering van het Altongebied.

Toekomstbestendig

In het gebiedsakkoord 'Alton en omliggende buitengebied' zijn concrete afspraken vastgelegd om het Altongebied toekomstbestendig te maken. Naast verdere verduurzaming en CO2-reductie in het glastuinbouwgebied, hebben de afspraken ook betrekking op modernisering van het glasareaal, verbetering van de fysieke en digitale ontsluiting en het accommoderen van nieuwe vestigers uit het buitengebied.

De vernieuwing van het gebied komt tot stand in nauwe samenwerking tussen provincie Noord-Holland, gemeenten Heerhugowaard en Koggenland, HVC, Ondernemersvereniging OVAL, Rabobank Alkmaar e.o., Stichting Greenport Noord-Holland en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer