LTO Glaskracht Nederland wordt Glastuinbouw Nederland

LTO Glaskracht Nederland heet met ingang van 1 januari 2019 Glastuinbouw Nederland. De nieuwe naam geeft ondernemers, partners, het kabinet en andere overheden meer duidelijkheid over wie de organisatie is en waar de organisatie voor staat, vinden voorzitter Sjaak van der Tak en directeur Ruud Paauwe.

Binnen Glastuinbouw Nederland zijn de glastuinbouwleden van LTO Noord, LLTB en ZLTO verenigd. De beleidsbeïnvloeding, het aanjagen van innovaties en het stimuleren van kennisuitwisseling, vindt vanaf 2019 vanuit één ondernemersorganisatie plaats. Het doel hiervan is meer uniformiteit, harmonisatie en meer directe invloed vanuit de leden. Kortom belangenbehartiging, voor en door de ondernemers in de glastuinbouw.

Naast de landelijke organisatie bestaat Glastuinbouw Nederland uit zeven regio's met sub-regio's. De voorzitter, directie en werknemers van Glastuinbouw Nederland werken vanuit het HortiVERSum in Zoetermeer. LTO Glaskracht Nederland blijft de juridische entiteit.

Belangenbehartiging

De directies van LTO Noord, LLTB, ZLTO en LTO Nederland tekenden woensdag hiervoor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst (zie foto, met voorzitter Van der Tak linksvoor en directeur Paauwe uiterst rechts). Hiermee onderstrepen zij het belang van professionaliseren van de belangenbehartiging voor de glastuinbouwsector.

Voor de leden breekt het moment van intensieve participatie aan. Zij krijgen meer invloed bij het vormen van standpunten en het maken van strategische keuzes op belangrijke dossiers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 6°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
Meer weer