Rivierenland+wil+Co+Verdaas+als+dijkgraaf
Nieuws
© waterschap rivierenland

Rivierenland wil Co Verdaas als dijkgraaf

Het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland beveelt Co Verdaas aan als nieuwe dijkgraaf. Hij volgt hiermee Roelof Bleker op.


Verdaas (52) werkt al ruim twintig jaar op het snijvlak van ruimtelijke ontwikkeling, wetenschap en bestuur. Zo was Verdaas onder andere werkzaam bij de Universiteit van Wageningen, gemeente Zwolle, woningcorporatie SWZ, lid van de Tweede Kamer, gedeputeerde van de provincie Gelderland en korte tijd staatsecretaris Economische Zaken in kabinet-Rutte II.

Momenteel is hij adviseur bij Over Morgen, hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft, lid van de Raad Leefomgeving en Infrastructuur en voorzitter van de Mijnraad.

Zes jaar

De aanbeveling van waterschap Rivierenland wordt via Gedeputeerde Staten van Gelderland voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, die Co Verdaas voordraagt voor benoeming bij Koninklijk Besluit. De benoeming geldt voor een periode van zes jaar, waarna de dijkgraaf herbenoemd kan worden.

Als de voordracht wordt overgenomen, begint Co Verdaas naar verwachting op 1 april 2019 als dijkgraaf bij Waterschap Rivierenland. Tot die tijd is Mathieu Gremmen waarnemend dijkgraaf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer