Precies+bemesten+met+Veenhuis+Euroject+Twin
Nieuws
© Eigen Foto

Precies bemesten met Veenhuis Euroject Twin

Met de inzet van de Veenhuis Euroject Twin en het gebruik van taakkaarten is bemesten op maat mogelijk. De machine is ook in te zetten voor rijenculturen.

Met de Euroject Twin wordt niet alleen op de juiste plaats bemest, maar ook exact in de juiste hoeveelheid. Wanneer de meststoffen dichtbij de plantenrij worden toegediend, neemt het gewas deze beter op.

Dankzij rijenbemesting is er minder verlies van nutriënten in het milieu en is de opbrengst hoger. Onder bepaalde voorwaarden mag bij rijenbemesting extra stikstof worden toegediend. Zo zijn veehouders, akkerbouwers en loonwerkers met de Veenhuis Euroject Twin voorbereid op nieuwe wetgeving.

Schijvenparen

Voor een optimale bodemaanpassing zijn de schijvenparen per twee uitlopen verend en sturend opgehangen en heeft het hoofdframe een pendelende werking. De Veenhuis Euroject Twin is uitgevoerd met dubbele (Twin) schijvenparen in plaats van enkelvoudige schijven, waardoor er onder droge omstandigheden minder kracht nodig is om in de grond te snijden. Er is dus geen sprake van bodemverdichting.

Op de bemester kan Veenhuis een automatische sectieschakeling door middel van RTK-gps leveren. Met een schijfafstand van 18,75 centimeter in combinatie met sectieafsluiting (hydraulisch of pneumatisch) is de Euroject Twin bemester ook voor rijenbemesting in te zetten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer