Veenhuis+veilt+agrarische+machines+en+onderdelen
Nieuws
© Troostwijk Auctions

Veenhuis veilt agrarische machines en onderdelen

Veenhuis Machines laat oude voorraden niet verstoffen, maar geeft ze een tweede leven. Daarom veilt het bedrijf uit Raalte diverse agrarische machines en onderdelen bij Troostwijk Auctions.

Het gaat onder andere om mestverwerkende machines, bemesters, mestmixers en een partij onderdelen die nog op de plank liggen voor machines die uit productie zijn genomen. De onlineveiling start op 30 mei en sluit op 12 juni. De kijkdag is op 9 juni van 10 tot 16 uur.

Sinds 1938 ontwikkelt, ontwerpt en produceert Veenhuis systemen en producten die landbouwers laten profiteren van organische mest. Het bedrijf investeert veel in ontwikkeling, waardoor modellen veranderen of compleet worden vervangen.

Directeur Walter Veenhuis: 'De onderdelen die op voorraad liggen, worden dan overbodig. Voorbeelden zijn hydraulische cilinders, banden, wielen, assen en componenten die machinespecifiek zijn. Maar deze componenten vertegenwoordigen nog zeker een waarde en kunnen door anderen prima worden gebruikt.'

Ruimte in magazijn

Het geeft de fabrikant in mesttechniek ook de gelegenheid om kritisch naar andere oplossingen te kijken. Zo zijn enkele metaalbewerkingsmachines in de veiling te vinden. 'Dit geeft weer ruimte in onze magazijnen voor nieuwe onderdelen en investeringen', zegt Veenhuis.

Steeds meer bedrijven omarmen de onlineveiling om stilstaande machines en andere apparatuur te verzilveren, weet veilingmeester Menno Westerbrink van Troostwijk Auctions. 'Met een veiling bereiken bedrijven een groot koperspubliek zonder dat zij deze afzonderlijk moeten ontvangen en verwerken. Dat nemen wij voor ze uit handen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer