Schouten+roemt+Kalf+Volg+Systeem
Nieuws
© Johan Wissink

Schouten roemt Kalf Volg Systeem

Het Kalf Volg Systeem is volgens landbouwminister Carola Schouten een prima hulpmiddel om fouten in het I&R-systeem te voorkomen. Verkorting van de aanmeldtermijn van drie werkdagen is daarom niet nodig.

Dat stelde Schouten donderdag tijdens een algemeen overleg. De wachttermijn, voordat een kalf aan de handelaar kan worden geleverd, gaat bij het Kalf Volg Systeem in bij het melden van het kalf. Bij een wijziging van de melding, gaat de wachttermijn opnieuw in.

Hierdoor is het voor ondernemers belangrijk om stierkalveren snel te melden, wat de kans op fouten verkleint. 'De sector moet dan ook haar best doen om initiatieven als het Kalf Volg Systeem voor ondernemers aantrekkelijk te maken', verzekert ze.

Koppelen met Rendac

Verder werkt de veehouderijsector aan een betere koppeling van het I&R-systeem met destructiebedrijf Rendac, meldt Schouten. 'Rendac is voor de juiste gegevens van kadavers ook weer afhankelijk van wat de ondernemer aanmeldt.'

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer