TIM%2Dplatform+mechaniatiesector+op+ATH+gelanceerd
Nieuws
© Han Reindsen

TIM-platform mechaniatiesector op ATH gelanceerd

Het platform TIM is 15 september officieel feestelijk van start gegaan. Het platform moet zorgen voor voldoende goed personeel in de mechanisatiesector.

TIM staat voor ‘Talent & Technologie - Innovatie & Infra - Mechanisatie & Mobiliteit’. TIM is het samenwerkingsplatform van de brancheorganisaties Fedecom, BMWT (de branchevereniging van bouw- en wegenbouwmachines) en elf mbo-instellingen die de opleiding mobiele werktuigen aanbieden.

Eén van de eerste, succesvolle TIM-marketingactiviteiten was de gemeenschappelijke presentatie op de ATH. Ruim 4.000 enthousiaste leerlingen van het voorgezet onderwijs hebben op speciale uitnodiging van TIM-kennis gemaakt met de beroepsmogelijkheden in de branche.

Het doel van TIM is het beroepsonderwijs in de landbouwmechanisatie en de infra doeltreffend te organiseren en mobiliseren waarbij de sectoren mogen rekenen op instroom van goed gekwalificeerd personeel. Daarnaast krijgt het onderwijs met hulp van het bedrijfsleven een flinke kwaliteitsimpuls waardoor het onderlinge vertrouwen tussen onderwijs en de sectoren zal groeien.

Bundeling

‘De kernkracht van het platform TIM is de collectieve bundeling en samenwerking tussen een groot aantal scholen, brancheorganisaties en het bedrijfsleven. Samen praten en werken om de nieuwste kennis in uniforme leermiddelen op een hoog kwaliteitsniveau aan te bieden’, zegt Hans Quint, bestuurder van Fedecom en mede-initiatiefnemer van TIM.

Tweede Kamerlid en VVD-er Zohair El Yassini heeft mbo in zijn portefeuille. Net als de partners binnen TIM, vindt El Yassini dat de inhoud van het onderwijs dient te worden afgestemd op nieuwe technieken op de werkvloer en de behoeften van het bedrijfsleven. Om dit te stimuleren is samenwerking essentieel.

El Yassini: ‘Wij willen dat leerlingen meer op de werkvloer leren in plaats van in de klas. Zo komen ze met de praktijk in aanraking en vinden ze later makkelijker een baan. Samenwerking tussen bedrijfsleven en scholen, zoals in dit TIM-platform is de kracht van Nederland om voorop te blijven lopen in de kenniseconomie.’

Behoefte

De branche van agro, groen en infrastructuur heeft jaarlijks behoefte aan zo’n zeshonderd nieuwe vakbekwame technici. In de branche liggen de vaste banen voor het oprapen. Daarom werkt TIM op verschillende fronten om jonge mensen aan te trekken voor de branche. TIM is al enige tijd met een aantal bevlogen werkgroepen drukdoende leermiddelen te ontwikkelen.

Het TIM-platform richt daarnaast ook marketingactiviteiten op potentiële leerlingen ten behoeve van de mobiele techniek en mechatronica. Dat alles met het oogmerk om de vakbekwaamheid te verbeteren van zowel technici als ondersteunende functies in de branche voor mechanisatie en techniek in agro, groen en infra.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer