Brons+voor+Dinand+Hekman+bij+EuroSkills+in+Boedapest
Nieuws
© Eigen Foto

Brons voor Dinand Hekman bij EuroSkills in Boedapest

De Nederlands kampioen monteur mobiele werktuigen Dinand Hekman uit Den Ham heeft brons in de wacht gesleept tijdens EuroSkills 2018 in Boedapest.

De 25-jarige vakman van Timmerman in Witharen en student van Aventus in Apeldoorn was met 717 punten een van de beste scorende Nederlandse deelnemers aan het EK voor beroepen.

'Ik had eigenlijk verwacht dat ik nét naast het podium zou belanden', aldus Hekman direct na de slotceremonie. 'Dus dit is een geweldig resultaat, echt top. Hier heb je al die uren voor getraind. Dan is het heel gaaf als je naar het podium mag komen bij de prijsuitreiking. Heel Team Nederland vierde het ook mee.'

Opdrachten

Hekman streed in Boedapest tegen elf andere jonge talenten uit heel Europa. In drie dagen werkten ze aan opdrachten met onder meer hydrauliek, motoren, elektronica, transmissie, thermodynamica en luchtremmen.

'Het wedstrijdvak heeft een verandering ondergaan, van Agricultural Mechanic naar Heavy Vehicle Technology. Vanaf dit jaar hebben we dus ook een breder aanbod van machines waaraan de deelnemers sleutelen', zegt Paul Dijkstra van Fedecom. 'Daarmee sluit deze wedstrijd ook goed aan bij de mobiele werktuigenopleiding in Nederland.'

Training

Op weg naar Boedapest kreeg Hekman onder meer drie maanden training bij John Deere-dealer Groenoord, JCB Nederland en Fluke Nederland. Naast vele uren zelfstudie kreeg Dinand begin september ook nog een afsluitende training voor live-publiek op AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.

EuroSkills is het grootste beroepenevenement van Europa. In Boedapest streden meer dan 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 37 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen. EuroSkills trok ruim 70.000 bezoekers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  19° / 4°
  10 %
 • Maandag
  17° / 8°
  40 %
Meer weer