LTO+Glaskracht+Nederland+wil+garanties+hoogcalorisch+gas
Nieuws
© Agriport A7

LTO Glaskracht Nederland wil garanties hoogcalorisch gas

Als glastuinbouwcluster Agriport A7 van het laagcalorische gas af moet, is het zaak om garanties te geven op de kwaliteit van het te leveren hoogcalorische gas. Dat vindt LTO Glaskracht Nederland.

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft een 'top 9' vastgesteld van grootverbruikers van laagcalorisch gas die uiterlijk in 2022 omgeschakeld moeten zijn naar hoogcalorisch gas. Eén daarvan is glastuinbouwcluster Agriport A7.

Dat is een onderdeel van het plan dat de minister presenteerde om de gaswinning in Groningen zo snel mogelijk terug te dringen. Eerder werd een vijftal glastuinbouwclusters door het ministerie benaderd om plannen te maken voor omschakeling in 2022. Deze werden de afgelopen maanden ontwikkeld, maar op één na hoeven deze niet uitgevoerd te worden.

Garantie

LTO Glaskracht Nederland blijft contact onderhouden met Agriport A7 over de verdere aanpak. Zo hebben LTO Glaskracht Nederland, Agriport A7 en enkele andere partijen afgelopen week in een brief aan het ministerie gevraagd om garanties op de kwaliteit van het te leveren H-gas. Hiermee kunnen de ombouwkosten aanzienlijk worden beperkt.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer