Opzet+kenniscentrum+glastuinbouw+in+India
Nieuws
© VidiPhoto

Opzet kenniscentrum glastuinbouw in India

Stichting Dutch Greenhouse Delta zet in India een kenniscentrum voor de glastuinbouw op.

Daarvoor heeft de Nederlandse stichting een overeenkomst gesloten met INDUCED, een onderdeel van zuivel- en voedingsmiddelenbedrijf Tasty Dairy Specialities. Het Indiase bedrijf wil de land- en tuinbouw in dat land moderniseren.

Beide partijen gaan volgens de overeenkomst kennis uitwisselen. Dutch Greenhouse Delta draagt via het nog op te zetten kenniscentrum tuinbouwoplossingen aan om de Indiase voedselproductie verder te ontwikkelen. Het Indiase bedrijfsleven deelt op haar beurt innovatieve IT-kennis met Nederland die toepasbaar is in de tuinbouw.

Uttar Pradesh

Bestuursvoorzitter Eric Egberts van Dutch Greenhouse Delta sloot de overeenkomst namens de Nederlandse tuinbouwsector deze week op het Agro Tech India Congress in Chandigar. Volgens hem is het toekomstige expertisecentrum in India vergelijkbaar met het World Horti Center in Naaldwijk. Het centrum komt in Uttar Pradesh, de dichtstbevolkte Indiase staat met zo'n 200 miljoen inwoners.

'We hopen aandacht van lokale overheden te krijgen en tuinbouwprojecten in dit enorme land uit te breiden', zegt Egberts. 'INDUCED gaat ons helpen met het vooronderzoek om het center of excellence in Uttar Pradesh verder vorm te geven. Het vinden van Indiase investeerders, die het belang zien van vers en gezond voedsel dat lokaal en duurzaam geproduceerd is, heeft daarbij prioriteit.'

Grootschalige projecten

Dutch Greenhouse Delta is opgericht in september 2018 om de Nederlandse glastuinbouw wereldwijd te vermarkten. De stichting heeft daarbij een focus op grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel en sierteelt in groeiende bevolkingscentra. Op dit moment zijn veertien glastuinbouwbedrijven, Rabobank en de brancheorganisaties AVAG en LTO Glaskracht Nederland aangesloten. Eerder dit jaar startte de stichting ook een project in China.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  25° / 15°
  60 %
Meer weer