Recordaantal+glastuinders+vraagt+energiesubsidie
Nieuws
© Vidiphoto

Recordaantal glastuinders vraagt energiesubsidie

Een recordaantal van 242 glastuinders en samenwerkingsverbanden in de glastuinbouw, vroeg in oktober en november subsidie aan om te investeren in energiebesparing.

Met subsidie Energie-efficiëntie glastuinbouw kunnen tuinders een bijdrage krijgen, omdat zij willen investeren in energiebesparing. Er is genoeg budget voor alle aanvragen, meldt Kas als Energiebron.

• Lees ook: 'Warmtepomp, het paard om op te wedden'

Voor een tweede energiescherm zijn 65 aanvragen ingediend, terwijl 64 tuinbouwbedrijven steun hebben gevraagd voor aansluiting op een warmtenetwerk of -cluster. Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kwamen 78 aanvragen binnen voor aansluiting op een biogas- of koolstofdioxidenetwerk en 35 aanvragen voor een luchtbehandelingssysteem.

Kas als energiebron

Om de energiebesparing extra te versnellen, heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het budget voor deze subsidie verhoogd naar 9,2 miljoen euro. De subsidie is onderdeel van het programma Kas als Energiebron.

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer