Annie+Schreijer+vijfde+op+CDA%2Dlijst+Europese+verkiezingen
Nieuws
© Studio Kastermans

Annie Schreijer vijfde op CDA-lijst Europese verkiezingen

Annie Schreijer-Pierik staat op nummer vijf van de CDA-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen in mei 2019. Bij de eerste tien staan nog twee kandidaten met een agrarische achtergrond.

Het gaat om een concept-kandidatenlijst die door het partijbestuur van het CDA is gepresenteerd. De volgorde van de kandidaten wordt definitief vastgesteld op een partijcongres op 9 februari in Amsterdam.

De vijfde plaats van stemmentrekker Schreijer-Pierik is een stuk hoger dan bij de verkiezingen in 2014. Toen stond ze op plaats 25, maar dankzij meer dan 110.000 voorkeurstemmen kreeg ze toch een zetel in het Europees Parlement.

Henk Jan Ormel

Op de zesde plaats van de concept-lijst staat dierenarts Henk Jan Ormel. Hij was jarenlang landbouwwoordvoerder voor het CDA in de Tweede Kamer. Nu is Ormel werkzaam bij de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

De negende plaats is voor Sjaak van der Tak, voormalig burgemeester van het Westland en nu voorzitter van LTO Glaskracht Nederland. Op plaats zeventien staat Albert Jan Maat, voormalig voorzitter van LTO Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer