Schreijer%2DPierik+te+gast+bij+LTO+Noord
Nieuws
© CDA

Schreijer-Pierik te gast bij LTO Noord

Annie Schreijer-Pierik heeft gisteren een werkbezoek gebracht aan twee landbouwbedrijven in Noord-Nederland. Het bezoek was georganiseerd door LTO Noord.

Bij jongveebedrijf De Haan in Sellingen sprak de CDA-Europarlementariër met voorzitter Arie de Haan van LTO Noord Westerwolde over de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en de vergroeningseisen.

Ook de beperkingen van natuurwetgeving voor de land- en tuinbouw kwamen aan de orde. In het gesprek bleek dat LTO Noord en Schreijer op één lijn zitten in de strijd tegen belemmeringen die Natura 2000 meebrengt.

Vergunningen

Het bezoek aan aardappel - en lelietelers Jan en Henk Deuring in Nieuw-Weerdinge stond in het teken van de problematiek rond de verstrekking van vergunningen aan nieuwe agrarische ondernemers. Bij dat bezoek was ook voorzitter Hilbrand Sinnema van LTO Noord Groningen aanwezig.

's Avonds schoof Schreijer aan bij een bijeenkomst van de afdelingsbesturen van LTO Noord Kanaalstreek, Veenkoloniën en Westerwolde in Vlagtwedde. Daar sprak zij onder meer over prijsvorming in de voedselketen, de landbouwsubsidies en het behoud van agrarische gezins- en familiebedrijven.

Familiebedrijven

Volgens de Europarlementariër is het voortbestaan van familie- en gezinsbedrijven essentieel voor de leefbaarheid van het platteland en voor de Nederlandse economie. Zij wees op de macht en het kapitaal van multinationals die volgens haar een grote bedreiging vormen voor kleine familiebedrijven.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer