Vanggewas zaaien met Zocon Greenseeder

Zocon komt met een machine om op zand- en lössgronden een vanggewas tussen de mais door te zaaien. Fabrikant Zonderland Constructie in Joure noemt de machine Greenseerder.

Vanggewas+zaaien+met+Zocon+Greenseeder
© Eigen Foto

Vanaf 2019 is het op zand- en lössgronden verplicht om voor 1 oktober een vanggewas te hebben ingezaaid. Daarom heeft Zocon een machine ontwikkeld, waarbij telers in een vroeg stadium het vanggewas onder de mais kunnen zaaien.

De Greenseeder is in nauw overleg met een aantal loonwerkers speciaal voor dit doel ontworpen. Daarbij is in acht genomen dat de machine snel, breed en goedkoop is, wat volgens de fabrikant resulteert in een concurrent tarief per hectare.

Bodemvrijheid

De machine heeft een hoog frame met een bodemvrijheid van 850 millimeter. De veerdruk op de tandelementen is met vijf stappen in te stellen. Met de kopakkerstand zijn de elementen boven het gewas te heffen, zodat de machine bij het keren de maisplanten niet beschadigt. Er zijn drie uitvoeringen van de Greenseeder: 7, 9 of 11 elementen. De transportbreedte is steeds 2,40 meter. Ganzenvoeten voor onkruidbestrijding zijn optioneel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer