Voorzitter Linda Janssen trots op draagvlak bij POV

Linda Janssen is tijdens de algemene ledenvergadering in Heteren maandag gekozen tot nieuwe voorzitter van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Ze is trots op haar draagvlak onder de leden.

Janssen neemt de hamer over van Ingrid Jansen. 'Ik denk dat niemand weet wat ons te wachten staat. Ik denk dat ik van toegevoegde waarde ben, want ik heb een groot netwerk en kan goed verbinden. Maandag hebben we gezien dat ik veel draagvlak heb en daar ben ik trots op.'

• Lees ook: Linda Janssen nieuwe voorzitter POV

Janssen wil als voorzitter werken aan waardering en vertrouwen voor de varkenssector. 'De allerbelangrijkste uitdaging is dat onze varkenshouders een betere boterham gaan verdienen. Dat betekent dat we iets moeten gaan doen aan de kostprijs. Maar ook de mest komt dan meteen als groot woord naar boven. We moeten een oplossing vinden voor mestverwerking en zorgen dat dit aan de gang komt.'

Betekenis

Janssen werkt al jaren binnen de varkenshouderij, maar het POV-voorzitterschap was voor haar geen logische stap. 'Ik had die zelf niet zo verwacht. Op een gegeven moment ben ik gebeld door een aantal varkenshouders met de vraag of het niet wat voor mij is. Toen dacht ik, als ik echt betekenis vol wil zijn, moet ik dit overwegen.'

En zo gebeurde het ook. Maandag werd ze gekozen als voorzitter. 'Er zijn ook mensen die hebben gebeld en zeiden waar begin je aan', vertelt Janssen. 'Ik heb het goed overwogen, want het is een moeilijke functie. Maar ik heb ook wat voordelen, want ik werk al jaren in de varkenshouderij en weet hoe de hazen lopen. Ik kan niet meer dan mijn best doen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer