Geslaagd LLTB Jaarcongres 2018

Met zo'n 500 bezoekers kijkt de LLTB terug op een geslaagd jaarcongres. Het thema dit jaar was 'Anders durven denken', maar voorzitter Leon Faassen begint het congres met gedenken; een minuut stilte voor erevoorzitter Gérard Mertens die maandag op 100-jarige leeftijd overleed.

Yannick Smedts van Boomkwekerij Fleuren heeft een multifunctioneel weerstation ontwikkeld voor de agrarische sector. Hij vertelde daarover op het congres: ‘We gebruiken hem als weerstation, maar ook voor de bodemtemperatuur en bodemvochtigheid. ‘Als de spuit naar een perceel moet rijden dat 40 km verderop ligt dan meten we daar eerst de wind. Dan kan vervolgens de chauffeur zelf bepalen of hij de bespuiting wel of niet uitvoert.’

Het congres werd afgesloten met een optreden van de zingende fruitteler Wim Notermans uit Noorbeek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer