Limburg+wijst+POP3%2Dsubsidie+fruittelers+af
Nieuws
© eigen foto LLTB

Limburg wijst POP3-subsidie fruittelers af

Een groot deel van de POP3-subsidieaanvragen van Limburgse fruittelers is door provincie Limburg afgewezen. De LLTB is zeer ontstemd.

Het gaat om subsidieaanvragen in het kader van de deelregeling paragraaf 2a 'Fysieke investering voor innovatie en modernisering van agrarische bedrijven'. Hoeveel aanvragen exact zijn afgewezen, brengt de provincie niet naar buiten. Van de zeventig aanvragen zijn er 25 toegekend. Minstens tien fruittelers ontvingen een afwijzing.

LLTB-voorzitter Léon Faassen is onaangenaam verrast en gaat gedeputeerde Hubert Mackus om een verklaring vragen. 'Aanvragen die vanuit het vitaliseringsprogramma fruitteelt zijn ingediend, zijn noodzakelijk voor de toekomst van de Zuid-Limburgse fruitteeltsector', zegt hij.

'De roep om ondersteuning door de fruittelers werd beantwoord met de suggestie om POP3-aanvragen in te dienen. Financiële ondersteuning door de provincie is noodzakelijk om de fruitteeltsector voor Zuid-Limburg te behouden. Als de provincie niet via POP3-subsidie kan ondersteunen, hoor ik graag hoe ze het dan wel kan doen', aldus Faassen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer