Provincie+Utrecht+helpt+jonge+boeren
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Provincie Utrecht helpt jonge boeren

Provincie Utrecht stelt 400.000 euro beschikbaar aan jonge boeren die hun bedrijf willen verduurzamen. Het geld komt uit het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma POP3.

Als jonge boeren investeren in de duurzaamheid van hun bedrijf, komen ze in aanmerking voor maximaal 20.000 euro subsidie van provincie Utrecht. De provincie heeft daarvoor volgend jaar 400.000 euro beschikbaar.

Het is de vierde keer dat provincie Utrecht de Jonge Landbouwersregeling openstelt. De vorige keer was in 2017. Toen ontvingen 25 jonge boeren een subsidie. Die investeerden vooral in zonnepanelen, koematrassen, emissiearme vloeren en precisiebemesting.

Tot 41 jaar

De Jonge Landbouwersregeling is gericht op jonge landbouwers tot 41 jaar. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moeten investeringen bijdragen aan verbetering van het milieu, klimaatbestendigheid, dierenwelzijn, volks- en diergezondheid, landschap, de ruimtelijke kwaliteit of biodiversiteit.

Concreet gaat het bijvoorbeeld om verlaging van ammoniak-, geur-, en fijnstofemissies en om een lager gebruik van brandstof en gewasbeschermingsmiddelen. Ook machines voor bijvoorbeeld niet-kerende grondbewerkingen, gps-technieken en zonnepanelen op stallen en schuren komen voor subsidie in aanmerking.

Drie investeringen

De subsidie bedraagt minimaal 10.000 euro en maximaal 20.000 euro. Per landbouwbedrijf kan voor maximaal drie investeringen een aanvraag worden ingediend. Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op de website van provincie Utrecht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer