BIG Challenge klaar voor elfde editie

BIG Challenge neemt in 2019 voor de elfde keer deel aan de Alpe d'HuZes op 5 en 6 juni, waar zij de agrofoodsector vertegenwoordigt.

BIG+Challenge+klaar+voor+elfde+editie
© BIG Challenge

Op zaterdag 10 november startte BIG Challenge het nieuwe seizoen officieel met de aftrapbijeenkomst bij Wageningen University & Research.

BIG Challenge is in 2009 opgericht door Herman Houweling. BIG Challenge vertegenwoordigt varkenshouders, melkveehouders, kalverhouders, pluimveehouders, geitenhouders, akkerbouwers, tuinders, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers uit Nederland, België en diverse andere landen.

In de afgelopen tien jaar haalde de agrarische sector al 8,5 miljoen euro op voor onderzoek naar kanker. Het is daarmee de tweede grootste fondsenwerver van KWF.

Doel

De doelstelling van BIG Challenge is allereerst veel geld ophalen voor KWF en daarnaast de trots en saamhorigheid in de agrarische sector vergroten, maatschappelijke betrokkenheid tonen en de agrarische sector bij een breed publiek promoten.

Kankerbestrijding is en blijft hard nodig. Kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1. Jaarlijks komen er ruim 100.000 nieuwe gevallen bij en sterven 45.000 mensen aan kanker.

Teams

BIG Challenge heeft bij de Alpe d'HuZes ingetekend voor achttien teams met fietsers, runners en wandelaars. Naast bedrijventeams zijn er basisteams die bestaan uit ondernemers uit de agrarische sector en mensen die daar affiniteit mee hebben. Mensen kunnen ook individueel meedoen.

Er is nog ruimte voor deelnemers. Meer informatie is te vinden op de website van BIG Challenge.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer