Milou+Litjens+drie+keer+lopend+naar+top+Alpe+d%27Huez
Nieuws
© -

Milou Litjens drie keer lopend naar top Alpe d'Huez

Boerendochter Milou Litjens uit Geijsteren was donderdag één van de 220 deelnemers aan BIG Challenge 'Farmers against cancer' die de Alpe d'Huez trotseerde. Maar liefst drie keer bedwong zij lopend de top van de berg.

Donderdag 7 juni was dé dag van Alpe d'HuZes, het jaarlijks terugkerende evenement waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend de legendarische Alpe d'Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. V

Trots

Tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst op dinsdag 5 juni kwamen fietsers, lopers, supporters en vrijwilligers van BIG Challenge op de top van de berg bijeen om hun dierbaren te gedenken. Milou was een van de sprekers. Zij vertelde over haar moeder die vier jaar geleden op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van galwegkanker overleed.

'Ik ben trots op mijn moeder en ik hoop dat zij ook trots is op mij', zo sloot Milou haar aangrijpende en indrukwekkende verhaal af. In 2016 ging Milou mee naar Frankrijk om andere deelnemers aan te moedigen. Dit jaar was ze zelf een van de BIG Challengers.

Op weg naar de top

Donderdag, om half vijf 's ochtends ging Milou op pad voor haar eerste beklimming: 21 bochten, stijl omhoog, veertien kilometer lang. Het was nog donker, het regende en het was mistig. Na drie uur en zes minuten kwam Milou voor de eerste maal over de finish. Vervolgens ging ze met de kabelbaan weer naar het dal om daar te bus te nemen naar het startpunt. Ook de tweede klim volbracht Milou in net iets meer dan 3 uur.

Milou: 'De eerste beklimming ging echt fantastisch, de tweede was iets zwaarder maar nog goed te doen. Het was zo'n geweldige ervaring, de ontmoetingen en gesprekken onderweg. Het was zo mooi. Maar toen moest de laatste beklimming nog komen. En die derde en laatste beklimming was zowel fysiek als emotioneel heel pittig. Ik wilde perse die drie keer volbrengen, maar het was zo zwaar...'

De laatste beklimming volbracht Milou op wilskracht. 'Met ons mam in gedachten heb ik de beklimming uitgelopen. Wat hielp was dat mijn vriend Ton, vanaf bocht achttien naast me heeft gefietst en me zo naar boven heeft gepraat.'

Tussenstand

Het is het tiende jaar dat BIG Challenge acte de presence geeft op Alpe d'HuZes. In al die eerdere jaren is de bijdrage van BIG Challenge aan onderzoeksgeld voor KWF aanzienlijk. Ook 2018, het jubileumjaar van BIG Challenge, wordt weer een succes. De BIG Challengers hebben deze tiende editie samen al een bedrag van 1.001.664 euro bijeen gebracht voor onderzoek naar kanker.

De voorlopige opbrengst van Alpe d'HuZes 2018 in het totaal is meer dan 11 miljoen. Dat is 1 miljoen meer dan in 2017.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer