John+van+Paassen+wil+met+varkensteam+Alpe+d%27HuZes+doen
Nieuws
© BIG Challenge

John van Paassen wil met varkensteam Alpe d'HuZes doen

Varkenshouder John van Paassen gaat voor de derde keer met BIG Challenge, farmers against cancer, de Alpe d'HuZes beklimmen. Zijn ambitie is om dat in 2019 te doen met een compleet team van varkenshouders.

'Met Herman is het ooit zo begonnen. Hoe mooi zou het zijn als we dat voor elkaar krijgen', motiveert Van Paassen. POV-voorzitter Ingrid Jansen heeft zich al aangemeld en John heeft goede hoop dat de komende maanden voldoende collega's aanhaken.

• Lees ook: Eindbedrag BIG Challenge ruim 1 miljoen euro

'Varkenshouders uit het hele land zijn welkom. En ik wil ze graag advies geven rondom trainingen en binnenhalen van sponsorgeld.' Wat dat laatste betreft is John zelf al flink aan de slag. Zaterdag 20 oktober organiseert hij in zijn dorp Vlierden (Noord-Brabant) een dorpsquiz met een dienstenveiling.

Trainingen

Zijn lijst aan mensen die diensten aanbieden is lang en divers; van een vrachtdrijfmest ophalen (inclusief VVO) tot een optreden als Ballonnen Clown. Hij hoopt daarmee ruim de helft van de benodigde 5.000 euro binnen te halen. John zijn streven is het sponsorgeld bij elkaar te hebben, voordat de trainingen beginnen.

De organisatie vergt een grondige voorbereiding en als ervaren BIG Challenger weet hij hoe hij mensen moet enthousiasmeren. 'Ik heb een groepje van een paar man om me heen die de avond mee helpen organiseren. Op die manier straalt het heel snel uit.'

Dat is overigens ook het voordeel van BIG Challenge; een vast team vrijwilligers helpt met allerlei activiteiten zoals pr, accommodatie en trainingen.

Er volop tegenaan

In zijn directe omgeving is John gelukkig nog niet met kanker geconfronteerd. Juist dat motiveert hem om iets zich in te zetten voor Alpe d'HuZes. 'We weten dat 1 op de 3 mensen een keer met kanker te maken krijgt. Ik ken genoeg mensen waar we helaas veel te vroeg afscheid van hebben moeten nemen.'

Tegen varkenshouders die twijfelen om mee te doen wil John nog zeggen: 'Toen Herman mij tien jaar geleden vroeg dacht ik geen tijd te hebben. Maar kun je dat zeggen tegen iemand die weet dat hij gaat sterven? Het is één van de mooiste dingen die ik ooit heb gedaan.'

Sterker nog, eigenlijk vindt John dat iedereen een keer in zijn leven de Alpe op moet. 'Eigenlijk zoals veel mensen een keer naar Mekka of Lourdes gaan.' Varkenshouders met interesse kunnen contact met John opnemen via paashof@planet.nl.

Aftrap in Wageningen

De officiële aftrap van BIG Challenge 2019 is zaterdag 10 november in Wageningen. Daar zijn nieuwe deelnemers, vrijwilligers, twijfelaars of geïnteresseerden van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.bigchallenge.eu.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer