N318+blijft+open+voor+landbouwverkeer
Nieuws
© DIRK HOL

N318 blijft open voor landbouwverkeer

De provinciale weg N318 tussen Varsseveld en Winterswijk blijft open voor landbouwverkeer. Dat heeft provincie Gelderland besloten na overleg met Cumela en LTO Noord Oost Achterhoek. Er komen nu landbouwpasseerhavens om de doorstroming te verbeteren.

Op dit moment wordt gekeken waar deze passeerhavens moeten komen. De provincie moet daarvoor grond aankopen. Volgens Manfred Keuper van LTO Noord-afdeling Oost Achterhoek was het oorspronkelijke plan van de provincie om de weg af te sluiten voor landbouwverkeer, niet haalbaar.

'Het landbouwverkeer zou daardoor kilometers om moeten rijden. Bovendien zou daarvoor kilometers extra weg aangelegd moeten worden om het landbouwverkeer via andere routes om te kunnen leiden. Al snel bleek dat een onhaalbaar plan.'

Rotonde

De provincie ziet de rotondes ook als een passeerhaven. Het landbouwverkeer kan een extra rondje over de rotonde rijden om verkeer te laten passeren. Dit moet nog wel bij chauffeurs onder de aandacht worden gebracht.

De landbouwpasseerhavens krijgen een lengte van 185 meter en een breedte van 4 meter. Chauffeurs van landbouwvoertuigen zijn verplicht deze passeerhavens te nemen. Voor de grondeigenaren komt er nog een bijeenkomst over nut en noodzaak van de passeerhavens.

Weer

 • Dinsdag
  6° / 5°
  90 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  30 %
Meer weer