Moddercampagne+doet+beroep+op+onderling+begrip
Nieuws
© ROV Oost Nederland

Moddercampagne doet beroep op onderling begrip

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland heeft in samenwerking met CUMELA Nederland een campagne ontwikkeld die weggebruikers oproept om bij modder op de weg het rijgedrag aan te passen.

Dat geldt niet alleen voor de boer die met zijn modderige oogstwagen de weg op moet, ook de automobilist of motorbestuurder moet alert zijn. De campagne is donderdag afgetrapt door gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel, directeur Janneke Wijnia van CUMELA Nederland en wethouder Dennis Melenhorst van Raalte.

De campagne vraagt om onderling begrip: als we in het verkeer rekening houden met en begrip hebben voor elkaar, dan komt dat de verkeersveiligheid ten goede. De campagne roept veroorzakers van de modder op om de weg zo veilig mogelijk te houden.

Waarschuwingsborden

Er worden bijvoorbeeld waarschuwingsborden geplaatst als de kans op modder aanwezig is en de 'vervuilers' maken de weg zo snel mogelijk weer schoon. Het kan echter zo zijn dat er in verband met de drukke werkzaamheden gedurende de dag toch wat modder blijft liggen.Daarom aan de weggebruiker de tip om het gas los te laten.

De gemeente is verantwoordelijk voor handhaving en toezicht. Mocht je als weggebruiker modder op de weg tegenkomen en er staat geen waarschuwingsbord, meld dit dan zo spoedig mogelijk aan de betreffende gemeente.

Campagnemateriaal

Voor de campagne zijn diverse digitale communicatiemiddelen ontwikkeld. Zo zijn er een korte instructievideo, een social media filmpje en Facebook- en Twitterposts. Deze middelen zijn te vinden op de website van ROV Oost-Nederland en bij CUMELA Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer