Proef+met+verbodsborden+trekkers+in+Rilland
Nieuws
© Huisman Media

Proef met verbodsborden trekkers in Rilland

Gemeente Reimerswaal wil zwaar verkeer weren uit Rilland, waaronder vrachtwagens en trekkers. Voor boeren in en om het Zeeuwse dorp komt deze maatregel geheel onverwacht.

Over enkele weken worden bij wijze van proef verbodsborden voor vrachtwagens en trekkers bij alle toegangswegen geplaatst. De gemeente heeft daartoe besloten na klachten van bewoners. Uit tellingen is gebleken dat honderden vrachtwagens en trekkers de bebouwde dorpskom van Rilland doorkruisen.

ZLTO is verrast door het besluit. Voorzitter Wim van Gorsel van ZLTO-afdeling Oost Zuid-Beveland zegt begrip te hebben voor maatregelen die worden genomen om vrachtverkeer te weren dat dwars door Rilland rijdt. 'Maar het moet niet zo zijn dat boeren worden belemmerd in hun bedrijfsvoering of onbereikbaar worden voor leveranciers en afnemers.'

Bestemmingsverkeer

Nadat de voorzitter van de proef op de hoogte was gebracht, heeft hij direct contact opgenomen met verantwoordelijk wethouder Jaap Sinke. 'Hij heeft me op het hart gedrukt dat het goed gaat komen. Waarschijnlijk worden trekkers van boeren in en om het dorp onder bestemmingsverkeer geschaard.' Binnenkort heeft Van Gorsel weer een gesprek met de wethouder.

Daarnaast maakt ZLTO van de mogelijkheid gebruik om een zienswijze in te dienen. 'Er is wel enige haast geboden. Het voorstel tot het verbod ligt vanaf nu zes weken ter inzage. Zes weken! Dan is het bijna oogsttijd. We willen graag al eerder uitsluitsel of trekkers onder bestemmingsverkeer vallen.' Het gaat volgens Van Gorsel om een 'behoorlijk aantal' boeren.

Dorp mijden in oogsttijd

Sinke liet deze week in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) weten dat de gemeente eerder aan enkele agrariërs heeft gevraagd om met name in oogsttijd de route door het dorp te mijden.

'Gelukkig is daar ook gehoor aan gegeven, maar chauffeurs van buitenaf kunnen we minder makkelijk benaderen', zegt Van Gorsel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer