Vion+benoemt+Frans+Stortelder+op+strategische+projecten
Nieuws
© Hans Prinsen

Vion benoemt Frans Stortelder op strategische projecten

Topman Frans Stortelder van Vion Pork krijgt binnen het bedrijf een nieuwe functie. Hij wordt per 1 januari benoemd als Chief Strategic Projects.

John de Jonge neemt per 1 januari 2019 de operationele verantwoordelijkheden over van Frans Stortelder van de divisie Pork. Hij wordt benoemd als Chief Operations Officer (COO). Maiko van der Meer neemt als Chief Commercial Officer (CFO) de verantwoordelijkheid voor alle commerciële zaken en zal ontwikkeling van de consumentenproducten voor Vion Pork gaan leiden.

Op korte termijn wordt besloten hoe de verschillende stafafdelingen binnen de Pork divisie worden aangestuurd. De Jonge en Van der Meer rapporteren aan de CEO Ronald Lotgerink.

Betere aansluiting

Frans Stortelder werd in 2014 gevraagd om een strategische herpositionering van de Pork organisatie te ontwikkelen en te leiden. Hierbij ontwikkelde hij met het management team van Pork een nieuwe valorisatiestrategie die in de organisatie op diverse gebieden is doorgevoerd. Het resultaat is een betere aansluiting van Vion op de wereldmarkt voor Nederlands en Duits varkensvlees.

Met de introductie van de keten Good Farming Balance in 2017, waarin varkensbedrijven een keuze kunnen maken welke modules het beste passen in hun bedrijfsvoering, heeft Stortelder een belangrijke verbetering in de aanvoerstructuur voor Vion van varkensbedrijven in Nederland gerealiseerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer