Camerabewaking+vergroot+transparantie+Duitse+slachterij
Nieuws
© Vion Food

Camerabewaking vergroot transparantie Duitse slachterij

De Vion vestiging in het Duitse Emstek heeft een nieuw camerabewakingssysteem gekregen voor het gedeelte van de levende dieren. Bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink van Vion benadrukte bij de feestelijke ingebruikname het belang van transparantie en dierenwelzijn.

'Vion werkt voortdurend aan verdere verduurzaming. We zijn transparant, iedereen kan in ons maatschappelijk-verslag lezen waar we staan, wat we hebben verbeterd en waar verdere stappen gezet kunnen worden', gaf Lotgerink aan. Hij sprak tijdens het symposium 'Voedingsketens van de toekomst' dat maandag 10 september werd gehouden op de productielocatie Emstek ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de locatie.

Het thema 'Voedingsketens van de toekomst' werd door verschillende sprekers belicht; elk vanuit hun eigen invalshoek. Onder andere nieuwe manieren om op consumentenwensen in te spelen, transparantie en dierenwelzijn kwamen aan de orde. Minister Barbara Otte-Kinast benadrukte dat bij het houden van dieren in de landbouw – naast economische factoren - oog voor dierenwelzijn belangrijk is.

Vertrouwen

Vion heeft de afgelopen jaren op het gebied van dierenwelzijn en transparantie stappen gezet. 'Ik verwelkom de camerainstallatie hier in Emstek als een volgende stap op het gebied van transparantie. Transparantie schept vertrouwen bij de consument', aldus de Nedersaksische minister van Voedselvoorziening, Landbouw en Consumentenbescherming.

Voor de toekomst voorspelde trendwatcher Michael Carl een toenemende vraag naar transparantie vanuit de consument. 'Onze wereld verandert steeds sneller', aldus de expert van het 2bAHEAD Instituut in Leipzig. Hij verraste de ruim 170 aanwezigen met zijn voorspelling dat over tien jaar goederen op maat worden geproduceerd voor de individuele behoeften van elke persoon.

Ronald Lotgerink: 'Iedereen kan lezen waar Vion staat, wat we hebben verbeterd en waar verdere stappen gezet kunnen worden.'

'Standaardgoederen, dat wil zeggen de midden-categorie, zijn niet meer goed genoeg. Met de toenemende digitalisering zal het middensegment afnemen, terwijl de segmenten 'economy' en 'premium' zullen groeien', voorspelde Carl.

Drieduizend bezoekers

De open dag op zondag 9 september waren meer dan drieduizend mensen – zowel leveranciers, relaties uit de omgeving als medewerkers - naar Vion in Emstek gekomen voor een familie-uitstapje. Vion had zijn deuren geopend en liet de gasten via rondleidingen en films zien hoe varkensvlees wordt geproduceerd. Op het buitenterrein waren er veel culinaire lekkernijen te proeven uit het Vion-assortiment.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 5°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer