Vion+rolt+Good+Farming+Balance+uit+in+Duitsland
Nieuws
© Vion

Vion rolt Good Farming Balance uit in Duitsland

Vion rolt Good Farming Balance (GFB) uit in Duitsland. 'In de loop der jaren is het varken steeds uniformer geworden. We hebben echter meer keus in slachtvarkens nodig om onze klanten wereldwijd van dienst te zijn', zegt topman Frans Stortelder van Vion Pork.

Stortelder zei dat in het Duitse Emstek, waar werd stilgestaan bij het 25-jarig bestaan van de vestiging. Hij presenteerde daar aan ketenpartners het Good Farming Balance-concept dat Vion in Duitsland gaat invoeren. 'We willen dit de komende maanden ook in Duitsland stevig in de markt verankeren.'

In maart 2017 introduceerde Vion Good Farming Balance in Nederland. Het concept kent drie aflevermodules (basis, breed en robuust) en drie prijssystemen. 'Duitsland is Nederland niet', zegt Stortelder. 'De Nederlandse werkwijze kopiëren zou niet werken, maar de manier van denken vanuit ketens, daar geloof ik sterk in.'

Aflevermodules

In Duitsland zijn veel varkenshouders aangesloten bij een producentenorganisatie. Als basis voor Good Farming Balance in Duitsland geldt daarom de adviesprijs VEZG. GFB krijgt ook in Duitsland drie aflevermodules: basis, robuust en deli.

'Die geven een aanzet tot een meer vraaggestuurde productie', zegt Stortelder. Vion wil daarmee meer spreiding krijgen in het type varken en een betere voorspelbaarheid in de aanvoer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer