Vion Leeuwarden draait weer

Vleesconcern Vion startte zijn nieuwe slachterij in Leeuwarden maandag opnieuw op. De afgelopen drie maanden lag de productie stil vanwege problemen.

Vion+Leeuwarden+draait+weer
© Eigen Foto

De komende week wordt het aantal slachtingen langzaam opgevoerd om uiteindelijk op een capaciteit van ruim duizend per week uit te komen, schrijft de Leeuwarder Courant. De productie start rustig om medewerkers de kans te geven zich opnieuw in te werken.

• Lees ook: Vion legt nieuwe slachterij Leeuwarden stil

Het vleesconcern legde de slachterij eind mei stil vanwege het ongewone hoge aantal afkeuringen. In Leeuwarden werd zo’n 5 procent afgekeurd tegen een landelijk gemiddelde van 1,8 procent. De indruk ontstond dat de keuringsartsen in Friesland strenger keurden dan elders, waarop Vion in gesprek ging met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Keuringsartsen

De NVWA liet laten weten dat de keuringsartsen opnieuw zijn geïnstrueerd, zodat keuringen landelijk overal op dezelfde manier worden gedaan. Vion voerde ook enkele aanpassingen door, waaronder de vervanging van massieve schotten door hekken. Daardoor hebben de keuringsartsen een beter zicht op de aangevoerde dieren. Ook zijn aanpassingen gedaan aan de installatie om de ingewanden te verwijderen.

Het bedrijf wil geen mededelingen doen over de schade die de tijdelijke stillegging opleverde voor de onderneming. De aanvoer van runderen is in stand gebleven, aldus een woordvoerster. De dieren zijn op andere locaties geslacht, vooral bij de Vion-vestiging in Tilburg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer