Agriterra+en+FrieslandCampina+blijven+samen+optrekken
Nieuws
© Foto: Agriterra

Agriterra en FrieslandCampina blijven samen optrekken

Agriterra en FrieslandCampina trekken ook de komende vijf jaar samen op om de bedrijfsvoering van melkveehouders in Azië en Afrika te verbeteren. Daarvoor is maandag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend.

Sinds 2012 voeren FrieslandCampina en Agriterra al een gezamenlijk programma uit om de zuivelproductie in minder ontwikkelde landen op een hoger peil te brengen met behulp van Nederlandse kennis. Door de handtekeningen van Hein Schumacher, ceo van FrieslandCampina, en Marc Calon, voorzitter van Agriterra, wordt het programma met vijf jaar verlengd.

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina deelt al meer dan 35 jaar zuivelkennis met melkveehouders in landen als Thailand, Indonesië, Maleisië, China, Vietnam, Nigeria, Kenia, Oeganda, Tanzania, Ethiopië, Zambia en Rwanda in het kader van het Dairy Development Programme (DDP). Direct en indirect worden door middel van dat programma jaarlijks meer dan 250.000 melkveehouders bereikt.

Leiderschap

Door de zuivelproductie zowel kwalitatief als kwantitatief op een hoger niveau te brengen, krijgen boeren de mogelijkheid om boeren een beter bestaan op te bouwen. In het samenwerkingsverband van FrieslandCampina en Agriterra worden ook leiderschapsvaardigheden bij jonge boeren ontwikkeld. Dat draagt op langere termijn bij aan het verbeteren van de voedselzekerheid.

Volgens Schumacher werkt het inzetten van mensen met Nederlandse praktijkervaring erg goed. 'Leden-melkveehouders en werknemers van FrieslandCampina komen zeer enthousiast terug van hun adviesmissies. Ze hebben in korte tijd zuivelcoöperaties kunnen ondersteunen om grote stappen te zetten.'

Agripool

Calon geeft aan dat deze werkwijze helemaal past in de Agriterra-strategie. 'Het werken met een pool van deskundigen uit de Nederlandse coöperatieve sector is kenmerkend voor Agriterra. Deze Agripool-experts adviseren, trainen en delen hun ervaring van boer tot boer en spreken hun taal.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  60 %
Meer weer