Hollandse technologie voor Indiaas melkvee

Nederlandse technologie en kennis op melkveegebied aanpassen aan Indiase omstandigheden. Tijdens de reis naar India kijken onderzoekers van Van Hall Larenstein en GEA Milking & Dairy Farming deze week naar de mogelijkheden.

Hollandse+technologie+voor+Indiaas+melkvee
© van hall

Daarbij willen ze innovatieve concepten voor de Indiase zuivelsector ontwikkelen in samenwerking met Indiase familie-melkveehouders, ondernemers en onderzoekers. Binnen het project werken tien Nederlandse bedrijven en acht Indiase boeren samen met Van Hall Larenstein, Saxion Hogescholen en de Agricultural College of Agricultural Development Trust Baramati.

Van Hall Larenstein werkt sinds 2011 samen met het informatie Centrum KVK of Agricultural Development Trust Baramati in het district Pune.

Groei naar 100 koeien

Met dit project helpt KVK familieboeren op te schalen van 10 tot 40 koeien naar 80 tot 100 koeien, met een hogere productie en hogere kwaliteit. Van Hall Larenstein, Saxion Hogescholen en diverse Nederlandse bedrijven willen een bijdrage leveren aan dit innovatieve project: geïntegreerde oplossingen voor de uitbreiding van melkveebedrijven in de staat Maharashtra, district Pune in India.

Naast het integreren van oplossingen voor de uitbreiding van melkveebedrijven in de staat Maharashtra, district Pune in India, zal het project nieuwe mogelijkheden voor de export van kennis en technologie voor de deelnemende Nederlandse bedrijven creëren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer