Vietnamees werkt tussen de kalveren

Le Hien uit Vietnam bracht vrijdag een bezoek aan de boerderij van familie Thus in Wehl. Ze werkt voor Agriterra in haar eigen land.

Agriterra bestaat nu twintig jaar en is opgericht door onder meer LTO en NAJK. De ontwikkelingsorganisatie levert bedrijfsadvies aan boerenorganisaties en coöperaties in opkomende markten. 'Ik wil leren hoe de boeren hier werken en wat dat tot een succes maakt', vertelt Le Hien.

Medewerkers van Agriterra uit de hele wereld bleven 24 uur op verschillende boerderijen in Nederland. Sander Thus wilde hier graag aan meewerken. 'Ik ben vorig jaar in contact gekomen met Agriterra', vertelt Thus.

Mooie ervaring

Thus is afgelopen oktober zelf op missie geweest in Ethiopië. 'Dat was een gigantisch mooie ervaring. Nu kreeg ik de vraag of ik deze mensen op wilde vangen. Ik ben weleens op vakantie geweest in Vietnam, dus ik vind het leuk dat ik een Vietnamees mag opvangen.'

'In mijn land werken de meeste boeren alleen voor levensonderhoud, om dagelijks te kunnen leven. Zowel de boerderij als de zaken zijn dus een stuk kleiner', geeft Le Hien aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer